Hak cipta artikel ditangtayungan luyu jeung hukum hak cipta. Pamakéan bahan dina Internet mungkin ngan jeung hyperlink ka portal. Pamakéan bahan dicitak publikasi ngan diijinkeun jeung ditulis idin ti penerbit sunda. Mexico — ieu jauh, tapi saperti a fun nagara. Naha anjeun kudu kaasup dina daptar luhur jeung kumaha nyieun babaturan jeung populasi lokal. Urang jangji — anjeun teu hayang ninggalkeun. Mikir anjeun tos kadéngé loba ngeunaan Brasil karnaval. Naha anjeun nyaho yén di Mexico, unggal usum tiis anjeun sorangan karnaval. Tangtu, ukuran rada inferior ka leuwih kawentar babaturan. Tapi salaku keur hiburan — brand maranéhanana nahan. Jeung kajadian ieu ogé gathers panongton ti sakuliah dunya. Geus ngadéngé ngeunaan Mexico, jeung anak metot pangeusi. Anjeun bisa nyebutkeun»nagara, saperti nagara urang salaku urang.»Tapi sagala ieu teu jadi basajan. Méksiko mangrupa salah sahiji anu pang fun jeung galumbira bangsa-Bangsa di dunya. Lamun anjeun mutuskeun pikeun nganjang nagara ieu, mangka anjeun kudu siap pikeun meunangkeun kana hustle, bustle jeung sajajalan noise, pas anjeun ninggalkeun pesawat. Jalma ieu cinta ka nyanyi, tari jeung ngobrol jeung loudly. Lamun hiji jam paguneman anjeun jadi gancang anjeun bakal nyanyi sahanteuna hiji lagu — nyaho, manéhna sacara»palsu». Mexicans anu biasana riang Joker, jeung jalma kira-kira eta ngarasa nyaman jeung tenang, tapi eta sia remembering yén bangsa anu cukup touchy. Anjeun guyonan atawa bahya koméntar bisa dicokot dina konteks sejen jeung jadi jero ambek-ambekan. Tapi sanajan upami ieu kajadian, anjeun kudu jadi rido, tapi sababaraha kali ménta hampura.

Ayeuna nyicingan nagara ieu dina sagala umur bakal nyaritakeun sajarah nginum, kumaha nginum, kumaha pikeun milih hiji jeruk nipis, jeung sababaraha uyah bakal bisa dipaké pangalusna.

Ieu guys nu raja sahiji pihak

Di lantai tari maranehna ngarasa percaya diri jeung rileks. Jeung percaya kuring, aya outright menari anjeun geus kungsi katempo. Naon us dianggap swasta tari, maranehna ngan awal jumlah. Kuring mikir yén peran toastmaster nu mana wae nu Méksiko bakal geus acted oge jeung»dibawa»ka balaréa. Ku jalan kitu, urang tradisi di weddings alien ka maranehna. Lamun dina paguneman anjeun bakal babagi fitur nu festival maranéhanana jalma — maranéhanana bakal kaget ku urang senang. Saperti dina Mexico leuwih resep ngan dahar, nginum jeung tari.

No, teu komo nu

Teu rurusuhan ka dibayangkeun yén drunken tontonan. Naha maranéhanana alkohol tindakan disebutkeun, naha dimekarkeun kawedukan, tapi pihak maranéhanana metot. Anjeun pasti bakal boga kahayang ngagabung jeung ngarasakeun fun nu. Ku jalan kitu, dina Mexico, aya cukup boros libur. Salah sahiji nu sohor dina munggaran bulan nopémber jeung disebut»poé mati». Dewasa sarta barudak cet beungeut maranéhanana dina bentuk tangkorak, maké hal dina warna caang jeung akang dina kuadrat. Sejen metot festival nyaéta»peuting Radishes». Sedengkeun di Amérika Lebaran milih scary kostum nunda pumpkins di Mexico nyieun tokoh kaluar tina radishes jeung nunda sagala di puseur kota. Mexicans anu pohara resep gaul urang. Sanggeus lima menit paguneman anjeun bakal nyaho naon ngaran babaturan nya pangalusna jeung naon manéhna nulis komposisi di sakola. Tapi anjeun baris geura-giru ngarasa nyaman. Lamun aya bewara hiji hal nu teu ngarti atawa saeutik leungit, anjeun baris geura-giru mantuan, jeung pancén nganggur bakal ngawajibkeun di mulang. Mexicans moal ninggalkeun anjeun dina kaayaan hésé jeung saterusna sapuluh poé bakal nanya: lamun anjeun ngalakonan oke jeung teu kudu deui pikeun nyalametkeun. Lamun, contona, babaturan anjeun bakes muih jeung pies, jeung anjeun sakali usaha jeung anjeun resep eta, anjeun bisa jadi yakin anjeun bakal fed salaku mindeng mungkin. Maranéhanana anu daék pikeun ngalakonan ieu selflessly, tapi lamun kuring nempo anjeun kaluar, bakal mantuan anjeun dua kali. Di Mexico nyarita spanyol, nu mangrupa salah sahiji anu pang éndah. Unggal kecap sora rido jeung kumaha bae gampang. Jeung ulah Mexicans coba salaku mindeng mungkin pikeun nyarita kecap saperti:»hatur nuhun»,»hatur nuhun»,»mangga»,»hampura». Maranéhanana teu skimp dina compliments jeung nyebutkeun eta salaku loba nu jéntré. Ku jalan kitu, seukeut mumbul jeung kecap»no»- maranehna nyoba nyingkahan. Upami anjeun gaduh hiji pasini, nyaho — dina jangka waktu nu ka anjeun teu aya hiji bakal datang. Jeung paguneman dina kasus bakal dimimitian nalika sagala extraneous isu anu geus dibahas sababaraha kali. Mexicans friendliness téh leuleuy kualitas. Upami anjeun hoyong ngarasakeun di nagara ieu, anjeun kudu jadi rido jeung muka. Gloomy rupa nu pisan nu jarang dipake dina Mexico, jeung isu nu urang asing. Lamun anjeun mutuskeun pikeun indit ka pasar pikeun balanja — teu ngangkat panon. Mun anjeun katingali dina panon seller — nganggap hal éta meuli barang. Kontak panon nuduhkeun anjeun kasapukan. Jeung, salaku anjeun inget, mumbul di Mexico teu resep. Di Mexico aya hiji kultus tina keibuan. Indung anu suci konsep di nagara ieu. Ogé Mexicans adamantly sabalikna aborsi. Ku alatan éta, kulawarga biasana badag jeung mibanda sahanteuna tilu barudak. Kids di dieu cinta jeung ingon-ingon. Leres pisan teu nunda nu mana wae nu dina pigura. Maranéhanana anu beunang sagalana. Jadi barudak bisa kasurupan kitu pisan sakumaha anjeun hayang, jeung ngajalankeun salaku gancang anjeun hayang. Eta sacara alus pikeun mangsa nu bakal datang kids sabab tumuwuh nepi salaku bébas jalma anu teu sieun batur. Masalah»sieun pikeun nyarita saméméh panongton badag»- di Mexico, jeung muhrim total. Upami anjeun keur mikir pikeun indit ka Mexico atawa henteu. Nyieun nepi pikiran anjeun jeung nyokot pesawat tiket. Anjeun bisa»nyekel»seuri jeung kamampuh pikeun ngarasakeun hirup. Mexicans dipaké pikeun seuri jeung gampang ngarasa sagala masalah nu urang kudu diajar ti eta.

Oge teu salempang dina angkutan

Pindah ka minibus ka nyapa strangers jeung mimitian jeung maranehna ngobrol loudly — ieu téh normal. Anjeun bakal jadi teu perhatikeun kumaha sadaya hadir, kaasup supir, gancang ngagabung dina paguneman. Hak cipta artikel ditangtayungan luyu jeung hukum hak cipta. Pamakéan bahan dina Internet mungkin ngan jeung hyperlink ka portal. Pamakéan bahan dicitak publikasi ngan diijinkeun jeung ditulis idin ti penerbit sunda

About