Lamun kuring mimiti pindah ka Mexico hirup jeung mah Méksiko pasangan, kuring noticed sababaraha hal nu diganggu kuring. Hiji jalma sacara koméntar, keu ngarasa panasaran lamun kuring teu di mood ka linger dina bar nepi ka tilu KAMI jeung pilihan nu dipikaresep bade imah sorangan, ninggalkeun pasangan mah balik di hiji pihak mah, ieu sakuduna ngadagoan manéhna. Sejen ieu waiters’ pikaheraneun lamun kuring dijemput bil di restoran atawa bar tinimbang letting pasangan mah mayar.

Ieu mah yakin mah ngeunaan kompetensi jeung hasil positif rapat nepi ka dunungan, hiji awewe, kuring nanya naha salaki kuring sapuk jeung kaputusan mah ngabogaan hiji -ka — kantor pakasaban. Ka luhur dipareuman, manéhna ogé ménta kuring anu bakal ngurus mah hiji taun heubeul putri bari kuring bakal jadi di karya lamun babysitting ieu ngan tanggung jawab mah.

Ieu mah floored

I geura-giru sadar yen, dina Mexico, loba kénéh percaya tradisional division of kalungguhan gender lalaki mawa duit, awewe ngahaturanan ka diri housework. Nurutkeun hiji ulikan ku Organisasi pikeun Kerjasama jeung Pamekaran Ékonomi, dina Mexico, ngan opat puluh-lima awewe antara umur genep belas jeung nu padamelan (OECD rata-rata), can awewe ngalakukeun leuwih persén unpaid rumah tangga pagawean jeung childcare. Taun sanggeus wawancara kajadian, kuring masih meunang halus talatah ti putri mah guru nu kuring teu ngaraos hiji anu keur tanggung jawab pikeun kinerja nya di sakola mah salaki téh off hook nu. Diskriminasi jeung kateusaruaan tina Méksiko awewe poé-ka-poé isu. Loba awewe teu bisa manggihan karya atawa ngahontal kamerdikaan financial sabab aya kamungkinan eta lalaki reuneuh. Dina sababaraha masarakat désa, awewe teu diidinan ka sora atawa kudu milih nurutkeun leuwih sering dipake tinimbang maranéhanana salaki, jeung masih aya katresna anu teu diidinan indit ka sakola ngan sabab bikang.

Kekerasan ogé masalah signifikan di Méksiko awewe kahirupan

Nurutkeun National Institute of Statistik jeung Géografi, leuwih ti awewe leuwih ti lima belas taun umur geus ngalaman sahanteuna hiji kajadian tina emosi, seksual, ékonomi, jeung kekerasan fisik. Mexico City sacara angkutan umum dingaranan kadua paling bahaya pikeun awewe antara lima belas kota pangbadagna di dunya anak pamaké bikang dilaporkeun sanggeus geus sacara séksual keuna atawa harassed, dibandingkeun jeung salapan belas di London. Pikeun nyingkahan atawa ngaleutikan kamungkinan jadi korban pelecehan seksual di rohangan umum, kuring nunda jauh mah kolor, rok pondok, dresses jeung kaos jeung dipegatkeunana, sarta jadi bagian tina opat puluh awewe anu leuwih resep maké baju nu nyieun eta kurang menarik dina raraga pikeun ngeureunan resiko. Alim hayu urang teu aman keur kuring pikeun nyokot cab sorangan, jadi unggal waktu kuring kudu meunang tempat dina isuk awal atawa ahir peuting, kuring milih Uber. Méré kuring kasempetan pikeun ngirim mah route ka pasangan mah jeung manéhna bisa nuturkeun mah gerakan step by step nepi ka kuring meunang ka tujuan mah. Nu awon eta nyaeta awewe anu dilaksanakeun tanggung jawab pikeun kejahatan maranéhanana kakurangan. Lamun Mara Castilla, hiji taun heubeul mahasiswa, ngiles sanggeus susunan numpak jeung Citify, misogynistic commentaries banjir jaringan sosial, blaming dirina pikeun ngabogaan fun jeung babaturan, menari jeung strangers, tinggal ahir dina bar, presumably meunang mabok, jeung bade imah sorangan, nu, nurutkeun pamadegan masarakat, ngarah ka leungit nya jeung rajapati. Najan kaayaan goréng tina selingkuhan pikeun wanoja di Mexico, aya geus inisiatif jeung ukuran aimed di nyegah kekerasan jeung diminishing kateusaruaan gender. Angkutan umum jeung swasta panyadia dina CDMX jeung nu séjénna badag Méksiko kota geus diwanohkeun sababaraha solusi pikeun nyegah kekerasan seksual, saperti awewe-ngan mobil subway, dipisahkeun nungguan wewengkon di Metrobus stasion, jeung darurat dina tombol pangsibukna rute. Aya jalan komo pink beus nu lalaki teu bisa papan, jeung Laud rive, awewe-ngan pribadi taksi service. Sedengkeun sababaraha mertimbangkeun ieu segregating ukuran cukup jeung unsustainable, loba awewe teu ngarasa aman ngagunakeun eta. Aya ogé geus kamajuan antara nu tangtu pribumi masarakat, utamana pikeun awewe, anu di antara nu paling rentan populasi. Pribumi awewe geus sajarahna nalangsara triple diskriminasi keur pribumi, goréng, jeung nu bikang, jeung tingkat pangluhurna buta huruf, mortality maternal, kekerasan domestic, jeung kamiskinan ekstrim. Dina sababaraha taun katukang, nu awewe geus pangatur kana golongan embroiderers pikeun nyieun jeung ngajual adil dagang seni jeung ménta kamerdikaan finansial. Pribumi awewe geus ogé anyar miboga hiji unprecedented tingkat pulitik pemberdayaan leuwih jeung leuwih ti eta geus aktip milu dina lokal pamilu salaku calon wawakil di kota déwan. Taun ieu, pikeun kahiji kalina dina Méksiko sajarah, hiji pribumi awéwé ieu ngajalankeun nu kapersidenan. Sedengkeun aborsi di Mexico dilarang jeung penalized sacara umum, aya organisasi nu mantuan awewe nungtungan pregnancies teu dihoyongkeun, naha ku ngawengku waragad travel maranéhanana ka Mexico City, hiji-hijina tempat di mana sukarela aborsi nyaéta diidinan, atawa ku cara méré ubar jeung iringan salila prosés. GIRE (Informasi Group on Réproduktif Pilihan) nyaéta salah sahijina. Ieu téh hiji Méksiko non-kauntungan, non-pamarentahan organisasi nu promotes jeung defends awewe hak réproduktif. GIRE oge mantuan awewe salila battles hukum dina kasus obstetric kekerasan. Sinatra ngora sindikat pajoang pikeun ngaronjatkeun catastrophic kaayaan gawé leuwih ti dua juta pagawe domestic. Nurutkeun Déwan Nasional pikeun Pencegahan tina Diskriminasi, pagawe domestic nu antara paling stuktur discriminated gawe group: leuwih ti batan awewe teu boga aksés ka ladenan kaséhatan, dalapan kaluar ti sapuluh urang teu boga jaminan sosial, sarta hiji kaluar ti lima dimimitian karya antara umur sapuluh jeung. A loba di antarana digawé salila leuwih ti dua belas jam unggal poé, genep poe saminggu, keur upah minimal, sarta maranéhanana geus rutin dihina jeung abused ku dunungan. Sedengkeun pikeun pamarentahan ngagambarkeun, paling pamutahiran signifikan nyaéta kanaékan awewe kalibet dina pulitik atuh ka palaksanaan stricter kuota merlukeun ngagambarkeun sarua awéwé jeung lalaki dina daptar calon dina pamilu. Ayeuna, opat puluh-dua anggota Chamber of Deputies di Mexico nu awewe, dibandingkeun ka hiji OECD rata-rata dua puluh dalapan handap pikeun imah nasional legislatures.

Mexico sacara laju pangluhurna katilu di OECD

About